• ŠTA JE ZAPRAVO MINERALNA VUNA

Mineralna vuna – jedno rešenje za nekoliko izazova

Izolacija od mineralne vune – staklena vuna i kamena vuna – ima svoju široku primenu već više od 60 godina za toplotnu, zvučnu izolaciju i zaštitu od požara u zgradarstvu i industrijskim postrojenjima. Pored ovog, koristi se i u drugim industrijama, kao što su KGH, automobilska, industrija kućnih aparata, ali i u poljoprivredi i hortikulturi, te kao podloga za gajenje različitih kultura.

Napravljena od sirovina prirodnog porekla, izolacija od mineralne vune koristi vrlo malo energije za transport, jednostavna je za postavljanje i sigurna za korišćenje. Ona čini zgrade energetski efikasnima, bori se protiv buke, smanjuje zagađivanje vazduha, nezapaljiva je i pruža udobnost, ostavljajući izuzetno pozitivan karbonski otisak. Kada se životni vek zgrade okonča, može se reciklirati.

Mineralna vuna funkcioniše na jednostavan način: fabrički proizvedena i isprepletana mineralna vlakna zadržavaju između sebe vazduh (a znamo da je vazduh najbolji izolator), čime se dobijaju izuzetna toplotna, akustička i fizička svojstva mineralnih vuna. Ovaj izuzetan, svestran proizvod igra važnu ulogu u udobnosti i sigurnosti ljudi kod kuće i na poslu, štiteći njihovu životnu okolinu i pružajući im protivpožarnu bezbednost. Budući da gotovo 90% života provodimo u zatvorenom prostoru, važno je da naše zgrade i domovi budu udobni, sigurni, zdravi i komforni.

Članovi MIVUS-a imaju odgovoran pristup proizvodnji, instalaciji proizvoda, upravljanju proizvodima i rešenjima nakon završetka životnog veka materijala. Za više informacija saznajte više o asortimanu izolacionih proizvoda od mineralne vune koje proizvode naši članovi.

© Copyright - MIVUS - MIneralne Vune Srbije - 2023