• ZAŠTO UOPŠTE IZOLOVATI I RENOVIRATI OBJEKTE?

Oslobodite snagu izolacije – kvalitet života počinje u zgradama

Izolacija je ‘win-win’ za ljude, poslovanje, vlade i planetu! Provodimo gotovo 90% naših života u zatvorenom prostoru, stoga je bitno da su naše zgrade i domovi udobni, sigurni, zdravi i komforni.

Zgrada izolovana mineralnom vunom je u svakom pogledu kvalitetnija zgrada. Mineralna vuna pruža toplotnu udobnost tokom cele godine, štedi novac smanjenjem troškova za grejanje i hlađenje, štiti od buke i požara, stvarajući bezbednije i zdravije okruženje. U prednostima izolacije od mineralne vune mogu uživati generacije koje dolaze, a uštede su vidljive odmah.

Kada bi se u Srbiji povećao obuhvat renoviranja i energetske obnove zgrada – od pojedinačnih kuća do desetina hiljada višeporodičnih objekata – celo društvo bi bilo na dobitku: stvaramo bolje i izdržljivije zgrade, povećavamo komfor života i zdravlje ljudi, stvaramo nova radna mesta u građevinskoj industriji, smanjujemo potrošnju energije a samim tim i emisiju štetnih gasova. Primera radi, na svakih milion evra uloženih u energetsku obnovu zgrada u EU, u proseku se otvori 18 radnih mesta! To su lokalni, dugoročni poslovi koji će podstaći privrednu aktivnost širom Srbije. O dugoročnim benefitima po energetski sistem ne moramo ni da govorimo, već ćemo zaključiti: najjeftinija energija je ona koju smo uštedeli!

© Copyright - MIVUS - MIneralne Vune Srbije - 2023